Skip to main content
Online Cursussen

WinWeef voor Dubbelweefsels

Begintijd: 15:00 uur
Er zijn heel veel soorten dubbelweefsel, en even zovele manieren om ze te ontwerpen. Een geweldig avontuur, met een hulpmiddel als WinWeef betrekkelijk eenvoudig te realiseren.
voorbeeldfoto

Les 1:

Kennismaken met het programma WinWeef

Deze les is bedoeld om allerlei handelingen aan te leren, voornamelijk om gemakkelijk te kunnen tekenen met sneltoetsen en muisklikken. Het is zinvol om van te voren pagina’s 5 t/m 8 en 15 t/m 21 door te lezen en voor werken met kleuren de pagina’s 26 t/m 31 van de Handleiding. Tijdens deze les is het de bedoeling mee te doen in het eigen programma, nadat de docent het voorgedaan heeft.

voorbeeldfoto

Les 2:

Tweebloksdubbel traditioneel. Twee Schijndubbelweefsels.

Ontwerpen van het traditionele tweebloksdubbel gaat uit van een blokprofiel, een ontwerp. Met de mogelijkheden van WinWeef zetten we het profiel om in een weeftekening.
Vanuit  een patroonlijn op 4 schachten genereren we een bindingstekening voor schijndubbelweefsel.  Een tweede schijndubbel maken we vanuit een naamontwerp.

voorbeeldfoto

Les 3:

Dubbelweefsel met overshot-patroon. Dubbel met 4-kleuren ketting en rechte rijging. Een kleurig tweebloksdubbel met eilandjes.

Een dubbelweefsel met colonial overshot-effect op 4 schachten. Een dubbelweefsel op een profielrijging rechtdoor met 4 kleuren in de ketting. Beide soorten hebben de ene inslag aan de voorkant en de andere inslag aan de achterkant. Tot slot een kleurig tweebloksweefsel met 4-kleuren ketting en eilandjes.

voorbeeldfoto

Les 4:

Vierbloksdubbel met 4 kleureffecten in het weefsel. Meerkleurendubbel met 8 blokken.

Vanuit een ontwerplijn een bijzonder blokweefsel genereren met 2 ketting- en 2 inslagkleuren; er ontstaat een patroon met 4 verschillend gekleurde blokken. Het tweede ontwerp is met 4 ketting- en 2 inslagkleuren, resulterend in 8 verschillend gekleurde blokken. Met een lange aanbinding.

voorbeeldfoto WinWeef voor Dubbelweefsels

Les 5:

Dubbelweven en keper of andere bindingen, speciale rijging. Eenvoudige Lampas. Piqué.

Vlakken met dubbelweefsel afgewisseld met vlakken met kettingkeper. Op dezelfde rijging kan Lampas geweven worden, welke binding ook tot de dubbelweefsels gerekend wordt. Piqué tenslotte geeft mogelijkheden tot plastische weefsels.

Elke cursus omvat 5 lessen van 2 uur. De eerste is gratis want het is een les waarin het programma WinWeef en het handige gebruik ervan aan bod komt. De lessen worden gegeven met Zoom, zodat stap voor stap gevolgd kan worden hoe de ontwerpprocessen in zijn werk gaan. De lessen kunnen gevolgd worden met de Demo-versie van WinWeef. Ook wevers die een ander programma hebben kunnen de handelingen met het eigen programma toepassen.

Hou de website in de gaten voor meer informatie of laat je naam en e-mail achter op het contactformulier, dan krijg je vanzelf bericht van ons wanneer de online cursussen gaan starten.