Skip to main content
Online Cursussen

WinWeef voor Echo en Iris

Begintijd: volgt
Ontwerpen voor weefsels met echo- of parallelle rijgingen. Iriserende weefsels, dubbelweefsels, vooral heel kleurige weefsels.

Een cursus voor ontwerpen van weefsels met parallelle rijgingen, ook echo-rijgingen genoemd. WinWeef is bij uitstek geschikt om vanuit een ontwerplijn echo’s ervan bij te tekenen, letterlijk in enkele muisklikken. De draden kleuren, trapwijzen en aanbindingen erbij tekenen, het gaat allemaal even snel. Een aantal onderwerpen uit het boek worden in de lessen behandeld, en na deze cursus is het boek Weaving with Echo and Iris gesneden koek.

voorbeeldfoto les 1

Les 1:

Les 1: Gratis kennismaken
Kennismaken met het weefprogramma

Deze les is bedoeld om allerlei handelingen aan te leren, voornamelijk om gemakkelijk te kunnen tekenen met sneltoetsen en muisklikken. Het is zinvol om van te voren pagina’s 5 t/m 8 en 15 t/m 21 door te lezen en voor werken met kleuren de pagina’s 26 t/m 31 van de Handleiding. Tijdens deze les is het de bedoeling mee te doen in het eigen programma, nadat de docent het voorgedaan heeft.

voorbeeldfoto les 2

Les 2:

Les 2: Schaduwweefsels

In deze les komen enkele methodes aan bod om schaduwweefsels te ontwerpen.

voorbeeldfoto les 3

Les 3:

Les 3: Echoweefsel

Met echo- of parallelle rijgingen tekenen we het zogenaamde echoweefsel, oorspronkelijk van Alice Schlein. We maken ook ontwerpen in het hefplan met twee verschillende kepers.

voorbeeldfoto les 4

Les 4:

Les 4: Vierkleurendubbel

Wanneer in een weefsel twee kettinglagen elk samen binden met twee inslaglagen, dan ontstaan er tenminste vier mengkleuren in het dubbelweefsel.
Prachtige weefsels in organische vormgeving.

voorbeeldfoto Les 5

Les 5 van Echo en Iris

Les 5. Jin, eerder bekend als Gekantelde Taqueté

Chinezen weefden Jin eeuwen eerder voordat Syriërs beeldweefsels met Taqueté maakten, vandaar de naam Jin. Met 2 of 4 parallelle lijnen in de ketting kunnen mooi gefigureerde, kleurige weefsels gemaakt worden, met enkele variaties.

Elke cursus omvat 5 lessen van 2 uur. De eerste is gratis want het is een les waarin het programma WinWeef en het handige gebruik ervan aan bod komt. De lessen worden gegeven met Zoom, zodat stap voor stap gevolgd kan worden hoe de ontwerpprocessen in zijn werk gaan. De lessen kunnen gevolgd worden met de Demo-versie van WinWeef. Ook wevers die een ander programma hebben kunnen de handelingen met het eigen programma toepassen.

Hou de website in de gaten voor meer informatie of laat je naam en e-mail achter op het contactformulier, dan krijg je vanzelf bericht van ons wanneer de online cursussen gaan starten.