Skip to main content
Online Cursussen

WinWeef voor beginners

Begintijd: 11:00 uur
Een cursus van 5 lessen voor wevers die nog niet alle mogelijkheden van het weefprogramma WinWeef benutten.

Voor nog niet zo ervaren gebruikers van het weefprogramma WinWeef een cursus van 5 lessen. In de eerste les worden alle handelingen en handigheidjes aangeleerd om plezierig met WinWeef te kunnen werken. In een viertal vervolglessen gaan we in op de vele mogelijkheden om zelf originele ontwerpen te maken in verschillende weeftechnieken.
De demo-versie van WinWeef kan gebruikt worden.
www.WinWeef.nl

voorbeeldfoto les 1

Les 1: Gratis kennismaken

Kennismaken met het weefprogramma

Deze les is bedoeld om allerlei handelingen aan te leren, voornamelijk om gemakkelijk te kunnen tekenen met sneltoetsen en muisklikken. Het is zinvol om van te voren pagina’s 5 t/m 8 en 15 t/m 21 door te lezen en voor werken met kleuren de pagina’s 26 t/m 31 van de Handleiding. Tijdens deze les is het de bedoeling mee te doen in het eigen programma, nadat de docent het voorgedaan heeft.

 

voorbeeldfoto Les 2: Kepers

Les 2: Kepers

Ontwerpen van verschillende kepers met de instrumenten die WinWeef ter beschikking heeft. Toepassen van kleuren.

Met WinWeef kepers in al zijn variaties en combinaties ontwerpen, op een eenvoudige manier. Recht, spits, ruit, crackle, met of zonder bindtrappers, kortom genoeg om interessante ontwerpen te maken. Werken met kleuren verrijkt de effecten in de weefsels.

voorbeeldfoto les 3

Les 3: Netwerk

Netwerkrijgingen en -trapwijzen zijn razendsnel te tekenen met WinWeef.

Bij rijgingen en trapwijzen op een netwerk betekent dat alle draden ervan samenvallen met een onderliggende structuur van bijvoorbeeld 1/3 diagonalen. Er wordt uitgegaan van een ontwerplijn, waardoor het een origineel resultaat oplevert. Kepers op een netwerk hebben altijd korte flotteringen. Netwerkkepers zijn vergroot, ze hebben schaduweffecten, kortom ze zijn interessant. Bovendien worden netwerkrijgingen of netwerktrapwijzen in heel veel weefselsoorten gebruikt. Juist door het gebruik van WinWeef kan netwerk zo makkelijk toegepast worden.

voorbeeldfoto les 4

Les 4: Huck, gerstekorrel, ajour

Ontwerpen van verschillende methodes voor gerstekorrelweefsels.

Gerstekorrelweefsels, ook wel huck, huck-lace, ajour, Zweedse kant genoemd, zijn populaire weefsels die alle een min of meer korrelige textuur hebben en in bepaalde gevallen ontstaan er gaatjes. Met betrekkelijk weinig schachten kunnen rijke patronen ontworpen worden. Met WinWeef zijn er enkele ontwerpmethodes mogelijk.

voorbeeldfoto Les 5: Zomer-en-Winter

Les 5: Zomer-en-Winter

Ontwerpen van Zomer-en-Winterweefsels.

Zomer-en-Winterweefsels zijn heel populair, niet in de laatste plaats omdat er betrekkelijk weinig schachten nodig zijn om mooie effecten te bereiken. Ze kunnen bovendien op verschillende manieren uitgeweven worden. Ze zijn ook overal toepasbaar omdat ze altijd korte flotteringen hebben. In de cursus komen enkele ontwerpmanieren aan de orde.

 

Elke cursus omvat 5 lessen van 2 uur. De eerste is gratis want het is een les waarin het programma WinWeef en het handige gebruik ervan aan bod komt. De lessen worden gegeven met Zoom, zodat stap voor stap gevolgd kan worden hoe de ontwerpprocessen in zijn werk gaan. De lessen kunnen gevolgd worden met de Demo-versie van WinWeef. Ook wevers die een ander programma hebben kunnen de handelingen met het eigen programma toepassen.

Hou de website in de gaten voor meer informatie of laat je naam en e-mail achter op het contactformulier, dan krijg je vanzelf bericht van ons wanneer de online cursussen gaan starten.