Skip to main content
Online Cursussen
voorbeeldfoto Online Cursussen
Originele weefselontwerpen maken met het weefprogramma WinWeef.

Leren ontwerpen met het weefprogramma WinWeef, een van de instrumenten van deze tijd, die het ons mogelijk maken originele ontwerpen te maken voor een scala aan weefselsoorten.
Elke cursus begint met een gratis les waarin handigheidjes van werken met WinWeef aangeleerd worden, die nodig zijn voor de vervolglessen.
Voor de cursussen kan de demo-versie van WinWeef gebruikt worden.

 

De online cursussen

voorbeeldfoto WinWeef voor beginners

WinWeef voor beginners

€ 60.00

Begintijd: 11:00 uur

Een cursus van 5 lessen voor wevers die nog niet alle mogelijkheden van het weefprogramma WinWeef benutten.

Voor nog niet zo ervaren gebruikers van het weefprogramma WinWeef een cursus van 5 lessen. In de eerste les worden alle handelingen en handigheidjes aangeleerd om plezierig met WinWeef te kunnen werken. In een viertal vervolglessen gaan we in op de vele mogelijkheden om zelf originele ontwerpen te maken in verschillende weeftechnieken.
De demo-versie van WinWeef kan gebruikt worden.
www.WinWeef.nl

voorbeeldfoto WinWeef voor Echo en Iris

WinWeef voor Echo en Iris

€ 60,00

Begintijd: volgt

Ontwerpen voor weefsels met echo- of parallelle rijgingen. Iriserende weefsels, dubbelweefsels, vooral heel kleurige weefsels.

Een cursus voor ontwerpen van weefsels met parallelle rijgingen, ook echo-rijgingen genoemd. WinWeef is bij uitstek geschikt om vanuit een ontwerplijn echo’s ervan bij te tekenen, letterlijk in enkele muisklikken. De draden kleuren, trapwijzen en aanbindingen erbij tekenen, het gaat allemaal even snel. Een aantal onderwerpen uit het boek worden in de lessen behandeld, en na deze cursus is het boek Weaving with Echo and Iris gesneden koek.

voorbeeldfoto cursus

WinWeef voor Stubenitsky Code

€ 60,00

Begintijd: volgt

Rijke patronen in keperpanama ontwerpen met slechts 1 bindschacht. En veel meer.

Verschillende weefselsoorten met een rijging met slechts 1 bindschacht komen aan bod. Om te beginnen de verschillende effecten van ontwerpen in keperpanama, die met betrekkelijk weinig schachten prachtige, damastachtige weefsels opleveren. Bij verhoudingen tussen de bind- en patroondraden ontstaan verschillende weefsels met boeiende structuren.

voorbeeldfoto WinWeef voor Dubbel met een Twist

WinWeef voor Dubbel met een Twist

€ 60,00

Begintijd: volgt

Verschillende ontwerpmethodes voor schijndubbelweefsels.

Schijndubbelweefsels, Deflected Double Weave, kunnen op veel verschillende manieren ontworpen worden. Uitgaande van een profiel voor overshot ontstaat bijvoorbeeld een heel andere vormgeving dan uitgaande van een profiel voor crackle. Voor de cursus wordt een keuze gemaakt uit de vele mogelijkheden en manieren zoals die in het boek Dubbel met een Twist beschreven staan.

voorbeeldfoto WinWeef voor Dubbelweefsels

WinWeef voor Dubbelweefsels

€ 60,00

Begintijd: 15:00 uur

Er zijn heel veel soorten dubbelweefsel, en even zovele manieren om ze te ontwerpen. Een geweldig avontuur, met een hulpmiddel als WinWeef betrekkelijk eenvoudig te realiseren.

Elke cursus omvat 5 lessen van 2 uur. De eerste is gratis want het is een les waarin het programma WinWeef en het handige gebruik ervan aan bod komt. De lessen worden gegeven met Zoom, zodat stap voor stap gevolgd kan worden hoe de ontwerpprocessen in zijn werk gaan. De lessen kunnen gevolgd worden met de Demo-versie van WinWeef. Ook wevers die een ander programma hebben kunnen de handelingen met het eigen programma toepassen.

Hou de website in de gaten voor meer informatie of laat je naam en e-mail achter op het contactformulier, dan krijg je vanzelf bericht van ons wanneer de online cursussen gaan starten.