Skip to main content

Stubenitsky Code cursus

Het boek Stubenitsky Code is de leidraad voor deze cursus. Je gaat zelf deze weefsels in al zijn facetten leren ontwerpen op de computer. “Op het eerste gezicht is het boek Weven: Stubenitsky Code van Marian Stubenitsky geen boek voor bangeriken. Maar de avontuurlijke weefster, onvermoeid zoekend naar nieuwe ontwerpen, zal alleen maar de uitdaging en duizenden duizelingwekkende mogelijkheden zien.”
Prijs: Op aanvraag

Kreukelweefsels

Kreukelweefsels zijn op vele manieren te maken. Ze worden alle gekenmerkt door een min of meer gebobbelde textuur, die soms pas na het wassen zichtbaar wordt.
Prijs: Op aanvraag

12-Plus

Een workshop voor mensen die met een veelschachtengetouw werken. Het is een methodisch onderzoek naar de vele mogelijkheden om zelf ontwerpen te maken voor de vele schachten van het getouw.
Prijs: Op aanvraag

Bindingsleer en ontwerpen voor acht schachten

Ga al wevende door de bindingsleer heen, waarbij het zelf ontwerpen van dessins en structuren voorop staat. Tussen de lessen wordt steeds ongeveer een maand gepland waarin thuis geweven kan worden.
Prijs: Op aanvraag

Doe meer met acht schachten

Een cursus voor mensen met een dobbygetouw of toestel met hendels. Als je bedenkt dat er met een 8-schachts getouw 264 verschillende schachtencombinaties mogelijk zijn, dan is het zo leuk om eens te onderzoeken wat er mogelijk is met meer ‘trappers’, oftewel meer verschillende inslagen.
Prijs: Op aanvraag

Schijndubbelweefsels

Deze weefsels worden ook wel Deflected Double Weaves genoemd. Het begrip ‘schijndubbelweefsels’ geeft echter goed weer welke mogelijkheden deze groep bindingen heeft.
Prijs: Op aanvraag

Weven met nieuwe materialen

We onderzoeken de bijzondere toepassingsmogelijkheden met nieuwe materialen, zoals wateroplosbaar garen met een dunne polyester kern, isothermische film, reflecterend garen, superspiegelende film, gemetalliseerd garen, film met iriserende kleureffecten, koperdraad geschikt voor textiel of verschillende krimpende garens.
Prijs: € 20,- per les

Schijndubbelweven op vier schachten en een breinaald

In deze cursus word je geleerd hoe je ingewikkelde schijndubbelweefsels kunt weven door het patroon op te nemen op een breinaald. Het is een praktijkcursus van 2 dagen, waarbij de nodige theorie onontbeerlijk is.
Prijs: Op aanvraag

Kleurenleer voor weven

Er is een heleboel geschreven over kleurenleer. Het is niet zo eenvoudig deze kennis ook toe te passen op het weven. In deze cursus wordt niet zozeer ingegaan op de subjectieve aspecten van kleur, maar wordt aangeleerd analytisch te kijken naar de werking van kleur in bepaalde weefselsoorten.
Prijs: Op aanvraag

Gebruik van Winweef 10

Met behulp van een weefprogramma op de computer kan men snel, foutloos en in kleur weefsels ontwerpen, die vooral bij gebruik van veel schachten en/of grote rapporten bijna niet meer met de hand te tekenen zijn.
Prijs: Op aanvraag

Optische illusies in weefsels

Een optische illusie is wat door gebruik van lijn, vlak en/of kleur tégen de werkelijkheid in op het platte vlak ruimtelijkheid, perspectief en/of beweging suggereert.
Prijs: € 20,- per les

Vier schachten en een breinaald

Met behulp van een breinaald of dunne lat leer je op eenvoudige manier ingewikkelde patronen weven op verschillende bindingen, zoals keper, lampas, samiet, beiderwand, zomer en winter, schijndubbel, en ook in dik-dun. Bovendien worden deze weeftechnieken hierdoor gemakkelijker te begrijpen.
Prijs: Op aanvraag

Weefsels met Echorijgingen

Met behulp van echo- of parallelle rijgingen kunnen we iriserende effecten bereiken. In de natuur komen we heel vaak het verschijnsel van iriserende kleuren tegen. Bekijk eens de kleuren van pauwenveren, de vleugels van bepaalde vlinders, insecten. Maar ook een olievlek of de kleuren in een zeepbel zijn voorbeelden van zogenaamde interferentiekleuren.
Prijs: Op aanvraag